Projects | Grammar School Lane

Grammar School Lane

Northallerton


Daniel Powell Studio were approached by a client on Grammar School Lane, Northallerton to re-design a house to take it back to what it would have looked like when first built.
The work involved re-working the floor plans including removing a lift. The front aspect of the house was changed to remove a modern front door and hallway and reinstate the original front door.
An extension on the back of the garage to make a utility room and downstairs WC.
The first floor plan was changed to allow an on-suite to be added to bedroom one, the bathroom and separate WC combined into one room and a shower installed.
The project has been given planning approval.

Existing Ground Floor Plan

Proposed Ground Floor Plan

Existing First Floor Plan

Proposed First Floor Plan

Existing Second Floor Plan

Proposed Second Floor Plan

Existing North East Elevation

Proposed North East Elevation

Existing North West Elevation

Proposed North West Elevation

Existing South East Elevation

Proposed South East Elevation

Existing South West Elevation

Proposed South West Elevation